Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Vita tänder


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Vita tänder. Ett vitt leende är idag en viktig del i möte och ett första intryck och idag kan alla som vill få ett vitt leende utan att det för den delen måste kosta skjortan. Vill du bleka dina tänder har du en mängd olika sätt att väja på och därigenom få vitare tänder och det är många som väljer att göra detta själv i sitt eget hem men även hos utbildad personal hos en tandläkare/klinik eller på en skönhetssalong.

Att man får gula, fläckiga eller på annat sätt missfärgade tänder beror till stor del på hur vi väljer att leva våra liv. Många av dagens maträtter och drycker påverkar tandemaljen och ger efter en tids användning upphov till missfärgningar och gulnande tandemalj. Te, kaffe, dricka och vin (framförallt rött vin) är några produkter som kan ge missfärgningar på och i tandens emalj. Lika så är rökning och snusning två starkt påverkande faktorer för att missfärgningar ska uppstå. Vad inte många vet är att det också är en naturligprocess hos alla människor att de med tiden får gulare tandemalj. Andra saker som kan påverka tandens färg är också den generella munhygienen, med bättre munhygien behåller tänderna sin vita färg längre. Även trauman kan påverka tandens färg, detta eftersom att blödningar i tanden kan ge tandens emalj en brun färg. Många av dessa former av missfärgningar av tanden kan tas bort genom att du som konsument genomför en tandblekning. Idag finns det en mängd olika produkter och sätt att bleka sina tänder på och vilken just du ska välja beror helt på dig, dina tänder och hur du vill genomföra blekningen samt hur stor garanti du vill ha på slutprodukten.

Idag kan du som konsument snabbt och enkelt leta reda på och beställa tandblekningsprodukter via internet och genomföra blekningen i ditt eget hem. Exakt vilken produkt just du väljer är helt upp till dig och de flesta hemsidor erbjuder liknande produkter. En av de vanligaste produkterna som finns på marknaden just nu och som alla fungerar på ett liknande sätt är blekningskitt som innehåller en blekningsgel som appliceras på tänderna via en tandskena. Dessa behandlingar tar olika lång tid beroende på hur starkt missfärgade tänder du har, men du kan räkan med att du kan behöva bleka tänderna vid minst tio tillfällen (ibland upp till trettio tillfällen) och att varje blekningstillfälle tar upp till en tima i tid. Vissa produkter kan ta kortare tid eftersom att de erbjuder dig som konsument en starkare blekningsgel än andra vilket kortar ner behandlingstiden. Dessa produkter fungerar bra och ger dig vitare tänder. Detta beror på att blekningsgelén innehåller peroxid som kan tränga in i tanden och bleka missfärgningar både på utsidan och inne i tandemaljen. Det är också liknande produkter som du kan köpa hos din tandläkare och som du sedan använder i ditt eget hem men du får då hjälp med att forma tandskenorna på rätt sätt för bästa resultat, tillgång till tandläkarens råd om blekningen samt en tandundersökning vilket du inte får när du beställer produkten via internet.

Är du intresserad av att få en kortare behandlingstid och önskar hjälp och råd från en speciallist kan du välja att genomföra din tandblekning hos en tandläkarklinik eller en skönhetssalong eller liknande som erbjuder behandlingen. Genomför du blekning på detta sätt är kostanden högre men behandlingstiden kortare. En blekning hos tandläkare, salong eller liknande tar cirka en till två timmar att genomföra och ger ett lika bra om inte ibland bättre resultat än om du genomför blekningen i ditt hem. Att behandlingstiden för själva blekningen blir kortare hos tandläkaren/ kliniken beror på att utbildad personal får använda sig av starkare blekningsgeler än dig samt att hela blekningsprocessen påskyndas genom att tänderna och gelén belyses med UV-ljus under behandlingen.

Genomför du din tandblekning hos en tandläkare eller en tandläkarklinik ingår ofta en fri tandundersökning, rådgivning och tanstensputsning i priset för blekningen. Detta eftersom att tandläkare vill undersöka att dina tänder klarar av en blekning samt att du inte har hål eller tandsten som kan påverka slutresultatet och ge biverkningar.

För att då ett så bra resultat på din tandblekning och därigenom få så vita tänder som möjligt är det viktigt att du som ska genomföra blekningen genomför en tandundersökning hos din tandläkare innan du genomför blekningen. Detta eftersom att tandsten kan ge ett sämre resultat på blekningen och om hål finnes i tänderna som ska blekas kan det ge dig svårare biverkningar från blekningen som exempelvis svåra ilningar och inflammation i både tänder och tandkött.