Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Tandläkare i Stockholm


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Tandläkare i Stockholm. Är du i behov av en tandläkare för någon orsak och bor runt eller i Stockholm har du många olika tandläkare att välja mellan. En enkel sökning på internet ger en 1369 träffar och där alla är utspridda i Stockholm stad och närområdet. Vilken tandläkare just du ska ta kontakt med beror helt på vilka problem/behov du och dina tänder har. I Stockholm kan du välja på att gå till folktandvården eller hos privata tandläkare och kliniker. Bara i Stockholm finns det över sjuttio ställen som erbjuder folktandvård var vid tjugonio platser erbjuder olika former av specialist mottagningar. Idag kan du få hjälp med de flesta problem du kan ha hos de flesta tandläkare om de så gäller traditionell tandvård eller estetisk tandvård. Med estetisk tandvård menas tandvård som riktar sig mot att förbättra tänderna färg, form eller placering i munnen. Vissa former av estetisk tandvård kan också fås hos skönhetskliniker exempelvis kan de erbjuda tandblekningar, fasadbyten med mera allt för att ge dig det där perfekta vita leendet som alla vill ha.

Många av Stockholms tandläkare erbjuder idag mer än den allmänna tandvård som kan fås hos alla tandläkare och exakt vad varje tandläkare/tandläkarklinik har att erbjuda varierar men tjänster som du kan få är bland annat förebyggande tandvård (undersökningar tandstensborttagning med mera), narkostandvård vilket är tandvård där du som patient sövs under behandlingen. Andra former av tandvård är implantat, vattenlaser och självklart kosmetisk tandvård som blekning, byte av tandfasad med mera.

Lider du av tandläkarskräck kan det vara i ditt intresse att undersöka var du kan få möjlighet till narkostandvård. Du får då möjlighet att sova dig igenom behandlingen och slipper därför uppleva obehaget av en borrning, utdragande av tand eller inopererande av en tandprotes. Andra former av behandling som kan passa dig med tandläkarskräck och bor i Stockholm är att gå till en tandläkare som erbjuder dig möjligheten att laga tänderna genom att använda sig av en vattenborr. Denna forma av tandvård går till på så sätt att tandläkaren använder sig av vatten för att ”borra” bort den delen av tanden som är dåliga när du har hål. Fördelen med vattenborrning är att processen är smärtfri och du slipper också obehaget av vibrationer och höga ljudnivåer som skapas när tandläkaren använder sig av en vanlig mekanisk borr.

För att få jobba som tandläkare och arbeta med patienter i Sverige krävs att personen är legitimerad av socialstyrelsen och för att du ska kunna få denna legitimation måste du ha genomgått en utbildning på fem år vid tandläkarhögskolan eller universitet. Utbildningen finns bland annat vid universitet i Umeå och Göteborg. För att få jobba som specialist inom tandvården krävs det cirka tre års extra studier förutom de fem som tandläkarexamen kräver samt minst två år erfarenhet av allmäntandvård.

Lider du av missfärgade tänder kan du bleka dina tänder hos flertalet tandläkare och tandläkarkliniker i Stockholm. Många tandläkare både privata och inom folktandvården erbjuder idag flera olika former av tandblekning där du som konsument själv kan välja om du vill genomföra blekningen i ditt eget hem eller om du vill genomföra en tandblekning direkt hos tandläkaren. Den största skillnaden mellan dessa två olika former av tandblekning är att en tandblekning som du genomför direkt hos tandläkaren går mycket fortare än om du genomför den med stöd av en tandläkare men behandlingen sker hemma. Sammanlagt tar blekning av tänderna hos en tandläkare cirka en timma att genomföra medan en tandblekning som du själv gör kan ta upp till trettio timmar varvid varje behandlingstillfälle tar en timma. Dessa behandlingar kan du också genomföra hos vissa skönhetskliniker och salonger men det kan vara i ditt intresse att väja att genomföra behandlingen hos en tandläkare eftersom att du som person då vet att du får den mest kunniga hjälpen inför behandlingen samt att du får möjligheten att genomföre en allmän undersökning av din tand och munhälsa innan blekningen genomförs och du får då veta om du har hål eller andra åkommor som kan tänkas påverka eller orsaka biverkningar efter en bleking.

De flesta nya behandlingarna finn tillgängliga för dig som bor i Stockholm och har tid att undersöka vilken tandläkare som erbjuder de behandlingar du är intresserad av och du kan också undersöka vilken tandläkare som erbjuder dig det du är intresserad av till det billigaste priset eftersom att marknaden för tandläkare i Stockholm är stor vilket skapar en konkurrens som du kan tjäna på.