Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Tandläkare i Malmö


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Tandläkare i Malmö. För att få jobba och kalla sig tandläkare krävs att du som person är utbildad vid en tandläkarhögskola eller universitet. Utbildningen är fem år och ger studenten en tandläkarexamen och en legitimation från socialstyrelsen som ger innehavaren rätt att utföra tandvård för patienter. I Malmö finns det enligt en enkel sökning via internet över femhundra tandläkare/kliniker som du som patient kan välja mellan, bland dessa femhundra ingår det både privata tandläkare/kliniker och folktandvården.

Folktandvården skapades på det tidiga nittonhundratalet och var framförallt till för skolbarn, men tog även emot vuxna. Idag kan de flesta privata tandläkare/kliniker erbjuda dig samma vård som folktandvården, så även mer specialiserad vård och vart du väljer att gå beror helt på vilka behov just du har.

Idag finns det framförallt tre delar av tandvård vilket du oftast kan få hos vilken tandläkare som helst. Dessa tre delar är, förebyggande, kurerande och palliativ. Att tandvården är uppbyggd av dessa tre delar är inte konstigt. Den förebyggande vården ska hindra att problem med tänderna och munhåla uppstår och riktar sig till alla men ofta till barn. Här ingår regelbundna undersökningar, besök hos tandspecialister med mera. Den andra delen, den kurerande tandvården sker när skador eller problem redan har uppstått och här ingår bland annat lagning av tänder. Den sista delen av tandvården, den palliativa tandvården tar vid när tanden/tänderna inte längre går att rädda och då byts ut mot konstgjorda tänder.

Den allmänna tandvården kan alla tandläkare i Malmö ge, är du i behov av mer specialiserad vård måste du gå till en tandläkare/klinik som erbjuder just dessa behandlingar. Idag är det mycket vanligt att flertalet privatkliniker och tandläkare har börjat erbjuda mycket mer specialiserad vård som folktandvården idag erbjuder men på olika stationer. För att en tandläkare ska kunna få arbeta med specialiserad tandvård krävs att tandläkaren vidareutbildar sig inom något av åtta specialområden samt före det har arbetat med den allmänna tandvården i minst två år. Idag finns dessa former av specialiserad tandvård hos många tandläkare samt att du som kund också kan få estetisk tandvård hos både folktandvården men framförallt hos privata tandläkare.

Med estetisk tandvård menas tandvård som påverkar tändernas form, placering och färg. Efterfrågan för dessa former av tandvård ökar hela tiden och därmed också utbudet. Den vanligaste formen av estetisk tandvård idag är olika former av tandblekning. Detta är något som nu mera erbjuds hos de flesta tandläkare och även inom folktandvården. Missfärgade tänder är inget ovanigt problem och missfärgningarna kan uppstå på grund av flera orsaker. En av de vanligaste faktorerna som påverkar tändernas färg är de olika drycker och födoämnen som vi äter. Kaffe, te, vin och läsk är drycker som kan ge missfärgningar och gulnade tänder. Är du rökare eller snusar kan cigaretter och snusen ligga bakom att du fått gulnade tänder eller fläckar. Andra saker som kan påverka tändernas färg är mediciner, trauman och självklart tiden. Alla människor föds med olika vita nyanser på tänderna och med tiden blir de gulare som en naturlig del i åldrandet. De flesta missfärgningar på tänderna kan blekas men dock inte alla. En vanlig regel som man kan tänka på när det gäller tandblekning är att fläckar och missfärgningar på tänderna som går i varma färger som gult och brunt går lättare att bleka än missfärgningar som går i kalla toner som blått och grått. Hur mycket vitare just dina tänder blir beror helt på hur stor missfärgning tänderna har samt vilken sort. Att missfärgningar uppstår beror på att färgämnen från mat, dryck, rökning och snusning efter en tid tränger in i tandens emalj och skapar missfärgningar. Idag kan du som bor i Malmö undersöka vilka tandläkare som finns där som erbjuder blekning som en del i sitt sortiment av tillgängliga behandlingar. Fördelen med att bleka tänderna hos en tandläkare är att du får hjälp med behandlingen från garanterat utbildad personal som vet vad de gör samt att du får möjlighet att rådfråga tandläkaren om den bästa formen av behandling för just din tänder och de missfärgningar som de har.