Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Tandblekning och biverkningar


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Tandblekning och biverkningar. Har du funderat på att bleka dina tänder så är det viktigt att du är medveten om de möjliga biverkaningar du kan få av behandlingen, och hur du bäst kan undvika att råka ut för dem. Alla former av tandblekning bör föregås av en grundlig undersökning av tänderna utförd av en legitimerad tandläkare. Detta för att undersöka din munhälsa och huruvida du kan genomföra en tandblekning utan att skada dina tänder. Du bör också se till att du inte har några hål i tänderna innan blekningen, detta eftersom att hål i tänderna kan orsaka att vissa biverkningar av behandlingen uppstår.

Den vanligaste formen av biverkningar som många kan uppleva både under och efter behandlingen är ilningar i tänderna. Dessa ilningar är ofta snabbt övergående men de kan variera i styrka mellan olika personer. Ilningarna ska snabbt gå över men kan hos vissa personer vara mer ihållande. Andra former av biverkningar som kan förekomma är irritation och inflammation i tandköttet och är en relativt vanlig biverkning. Detta kan uppkomma när blekningsmedlet kommer i kontakt med tandköttet, alla råkar inte ut för detta utan det är mer vanligt förekommande hos personer med känsligt tandkött. Har du hål i tänderna vid blekningen finns det en risk för att du kan få inflammationer i de skadade tänderna. Detta på grund av att blekningsmedlet då kan komma in i tandens innandöme och orsaka inflammationen och även längre och ihållande ilningar.

Är du rökare eller snusare finns det risk för att behandlingen endast har en liten eller ingen effekt och detta beror på att missfärgningen befinner sig långt in i tandens emalj och behandlingen kan därför måsta upprepas. Fortsätter du att röka och snusa efter behandlingen kommer inte slutresultatet av blekningen att stoppa lika länge som om du inte vore rökare/snusare.

Råkar du ut för ilningar i tänderna efter en behandling kan dessa dämpas genom att du använder dig av speciell tandkräm som motverkar ilningar i tänderna som exempelvis Sensodyn. Du kan också skölja med fluorlösning efter behandlingen.

För att få den bästa behandlingen för just dina tänder kan det vara i ditt intresse att genomföra blekningen av tänderna hos utbildad och certifierad personal eftersom att du då har möjlighet att få en experts utlåtande om vilken behandling som skulle vara bäst för just dig och dina tänder, samt hur du får det bästa möjliga resultatet. Många kliniker och tandläkare erbjuder också dig som är intresserad av att bleka dina tänder en gratis konsultation där de tar reda på vad du har för munhälsa och vad du kan behöva gör innan du genomför en tandblekning för att få det bästa resultatet. Det finns även vissa tandläkare som erbjuder dig en gratis tandstensputsning som del i din tandblekning. Genom att göra en ordentlig undersökning före blekningen samt att du tar dig tid att putsa bort tandsten kan du få det bästa resultatet som går att få för just dig. Vissa personer rekommenderas att inte genomföra någon tandblekning och det är bland annat gravida kvinnor. Detta på grund av att det inte genomförts några studier som visar på vilka former av biverkningar som kan uppkomma och påverka graviditeten eller fostret på grund av blekningen. Personer med mycket känsliga tänder eller tandkött råds också att inte genomföra blekningar utan att först ha konsulterat en tandläkare, detta eftersom att dessa personer har lättare att råka ut för vissa biverkningar än andra.

Blekningsmedlet som används vid blekning av tänder kan variera beroende på vilken metod du väljer att använda med de flesta innehåller någon form av peroxid och detta på grund av att dessa ämnen kan tränga in i tandemaljen och bleka missfärgningar både inne i och utanpå tanden. Dessa medel påverkar dock inte lagningar i tänderna eller tandsmycken. Lika så kan du bleka dina tänder fast än du har stifttänder eller andra former av konstgjorda tänder. Dessa tänder kan då blekas till sin ursprungsfärg (den färg de hade när du fick dem) och lider ingen som helst skada av behandlingen.