Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Tandblekning i Malmö


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Tandblekning i Malmö. Alla vill väll ha ett bländade vitt leende och därför bleker idag många människor sina tänder. Idag finns det för dig som bor i eller i närheten av Malmö många olika alternativ att välja mellan om du är intresserad av att bleka dina tänder. Du kan bland annat välja på att genomföra din tandblekning själv i ditt eget hem eller att göra det hos en tandläkare eller skönhetssalong. Utbudet av tandläkarkliniker och skönhetssalonger som idag erbjuder dig olika former av tandblekningsmetoder växer hela tiden i Malmö och det är bara en fråga om vilken form av behandling just du vill genomföra.

Att bleka sina tänder är i dag inget allt för dyrt eller stort ingrepp utan är något alla människor har möjlighet att göra. Det finns i dag en mängd olika alternativ sätt att bleka sina tänder på och alla ger inte samma effektiva resultat, så det kan vara i ditt eget intresse att undersöka vart just du kan få den västa behandlingen för dig och dina tänder till ett så bra pris som möjligt.

Det är mycket viktigt att du som är intresserad av att bleka dina tänder genomför en konsultation hos utbildad och certifierad person innan du genomför en tandblekning. Detta eftersom att du då kan få råd om vilken form av blekning som skulle ge dig det bästa resultatet, samt om dina tänder och tandkött kan klara av en tandblekning utan att du får för svåra biverkningar. För att få det bästa resultatet du kan är det också viktigt att du tar dig tid och undersöker huruvida du har några hål samt får tandsten bort putsad innan du genomför blekningen. Förekomsten av tandsten kan göra att du inte får en så bra blekning som möjligt. Har du hål i tänderna när du genomför blekningen kan du få mycket svåra och ihållande ilningar som en biverkning till behandlingen. Hålen kan också göra att du får en inflammation i tanden eftersom att blekningsgelén kan komma att tränga ner i tanden under behandlingen och orsaka inflammationen.

Det är vanligt att vissa biverkningar kan uppstå efter en blekning av tänderna. Den vanligaste biverkningen är att du får övergående ilningar i tänderna efter en behandling. Detta kan du motverka genom att använda dig av en tandkräm som behandlar ilningar i tänderna samt att du efter avslutad behandling sköljer munnen med fluorlösning. Andra former av biverkningar som kan förekomma är irritation och inflammation av tandköttet. Detta sker när tandköttet kommer i kontakt med blekningsmedlet, men sker oftast hos personer med känsligt tandkött. Har du mycket känsliga tänder eller tandkött råds du att inte genomföra tandblekningar eftersom att du kan uppleva blekningen som väldigt obehaglig samt att du kan råka ut för många olika biverkningar efter behandlingen. Även gravida och ammande kvinnor råds att inte genomföra blekningar av tänder (med vissa behandlingsmetoder), detta på grund av att man inte vet om blekningen kan påverka graviditeten på ett negativt sätt samt om blekningsmedlet kan komma att föras över till barnet via amningen.

Varför får vi då missfärgade tänder. Ja det finns många orsaker till att man får missfärgade tänder. Ett av de vanligaste orsakerna till att vi får missfärgade eller gula tänder är att vi äter eller dricker mat som innehåller starka färgämnen. Detta kan bland annat vara kaffe, te, vin och Cola. Lika så påverkas våra tänder av tiden och desto äldre vi blir desto gulare tänder får vi. Är du rökare eller snusar påverkas din tandemalj starkt av detta och du får gula oh missfärgade tänder. Dålig munhygien är också en orsak till att dina tänder kan bli missfärgade och lika så trauman som tänderna råkat ut för (exempelvis slag och liknande).

Att genomföra en tandblekning hos en tandläkarklinik eller skönhetssalong tar ofta inte mer än cirka en timma och du kan ofta få flera nyanser vitare tänder. Väljer du att genomföra tandblekningen hemma kan behandlingen ta upp till trettio timmar som delas upp i flera behandlingar var vid varje enskilt behandlingstillfälle tar cirka trettio minuter till en timme.
Att det är en sådan skillnad på behandlingstiden beror på att kliniker och salonger med certifierad personal får använda starkare blekningsgelér än du har tillgång till som privatperson, samt att behandlingen på kliniker/salonger accelereras genom att tänderna och gelén belyses med ett speciellt ljus.