Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Tandblekning i Göteborg


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Tandblekning i Göteborg. Bor du i eller runt Göteborg och vill genomföra en tandblekning har du många olika möjligheter att välja mellan och utbudet växer hela tiden. Du kan till en början välja mellan att själv genomföra en tandblekning eller att genomföra behandlingen hos eller i samarbete med en tandläkare eller någon annan form av certifierad personal. Väljer du att genomföra tandblekningen i samarbete med tandläkare eller liknande har du i Göteborg många alternativ att välja mellan eftersom utbudet av tandläkare, tandkliniker och skönhetssalonger som erbjuder tandblekning ökar hela tiden. Vart just du ska gå för att få dina tänder blekta beror helt på dig och vilken behandling du önskar att få. Det finns en mängd olika tillvägagångssätt för att bleka tänder och olika metoder erbjuds hos olika tandläkare och skönhetssalonger.

Du kan bland annat välja mellan att genomföra hela blekningen hos en tandläkare/behörig person under ett tillfälle, eller i samråd med tandläkaren/behörig person utforma tandskenor och köpa blekningsgel men att du sedan utför behandlingen på egen hand hemma.  Den största skillnaden mellan dessa två behandlingar är att blekningen hos tandläkaren tar cirka två timmar och den du gör hemma kan ta upp till trettio timmar och den genomförs vid flera tillfällen där varje tillfälle tar ca en timma. Att det går fortare hos tandläkaren beror på att tandläkare kan använda starkare blekningsmedel än dem du själv får köpa hem och de accelererar processen genom att tillföra UV-ljus och liknande vilket gör att processen att bleka tänderna går fortare. Resultaten av dessa två olika sätt att bleka tänderna blir ofta goda och kan ge minst sju nyanser vitare tänder.

Varför får man då missfärgade tänder. Ja detta kan beror på flertalet olika saker men det vanligaste är att mat och dryck påverkar tänderna. Mat och dryck med starka färgämnen som kaffe, te, vin och cola kan ge fläckar på och inne i tänderna. Rökning och snusning är också två starkt påverkande faktorer till att du kan få gula eller fläckiga tänder. Vad inte många vet är att också tid påverkar tändernas emalj och ger dig gulare tänder. Dålig munhygien och trauma kan också påverka tändernas färg. Fördelen är dock att numera kan de flesta personer med missfärgade tänder få vitare leenden genom att bleka sina tänder. Vilken metod som passar just dina tänder beror mycket på vilken form av missfärgning du har och hur långt in i emaljen den sitter. Vid svåra missfärgningar kan du också bli tvungen att genomföra blekningen vid flera tillfällen för att få bäst resultat. Har du funderingar eller frågor kan du kontakta närmsta tandläkare för råd och hjälp och du kan då få rekommendationer om vilken metod av blekning som bäst skulle passa dina tänder. Vissa människor råds att inte bleka sina tänder och dessa är kvinnor som ammar, detta eftersom att inga undersökningar har gjorts på om blekningen kan påverka ammaningen och barnet på ett negativt sätt. Lika så rekommenderas personer med sköra eller väldigt känsliga tänder att inte bleka dem.

Att bleka sina tänder är för de flesta smärtfritt och ger sällan biverkningar. Den vanligaste biverkningen av att bleka sina tänder är ilningar i tänderna, dessa ilningar kan och är oftast snabbt övergående, men kan för vissa vara väldigt intensiva. Andra biverkningar som kan förekomma i samband med blekning av tänder är inflammationer och irritationer i tandköttet men dessa kan undvikas genom att man är noga med att inte utsätta tandköttet för blekningsmedlet. Innan du genomför en tandblekning hos tandläkare eller i ditt eget hem är det viktigt at du genomfört en tandundersökning. Detta för att hål i tänderna och tandsten gör att du inte får lika bra resultat av blekningen samt att hål i tänderna kan göra att du får inflammationer i tanden när blekningsgelén kommer i kontakt med innandömet av tanden. Många tandläkare som genomför blekningar av tänder erbjuder dig också gratis konsultation innan behandlingen och del i denna konsultation är en kontroll av tandhälsan och förekomsten av hål, samt vissa erbjuder också en rensning av tandsten. Detta för att du ska få möjlighet att laga de hål du har i tänderna innan behandlingen samt för att tänderna ska vara i så bra skicka som möjligt innan behandlingen startar och du får då det bästa möjliga slutresultat samt den behandling som passa dina tänder bäst.