Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Tandblekning hemma


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Tandblekning hemma. Är du intresserad av att bleka dina tänder, men du vill inte göra detta hos en tandläkare eller liknande klinik som erbjuder tjänsterna har du många olika valmöjligheter som gör att du själv kan genomföra tandblekningen hemma hos dig. Utbudet växer konstant och idag kan du med missfärgade tänder snabbt och lätt köpa och beställa olika produkter som du själv kan använda utan att behöva beställa tid hos en klinik/ tandläkare.

Du som vill få vitare tänder kan idag hitta olika alternativa blekningsprodukter både på internet och i flertalet affärer som säljer skönhetsprodukter, vilken produkt du ska köpa beror helt på vilket form av missfärgning du har samt hur du vill genomföra blekningen.

Många produkter som du idag kan köpa och beställa kräver dock till skillnad från vissa behandlingar du kan få hos kliniker och tandläkare flertalet behandlingstillfällen, detta beror på att tandläkare och kliniker med utbildad och certifierad personal får använda blekningsmedel som är starkare än det du som privatperson kan köpa samt att de har tillgång till arbetsmetoder som kräver dyr utrustning som du inte kan få tillgång till på annat sätt.

Idag kan du som privatperson dock köpa en mängd produkter i olika prisklasser och genomföra behandlingen själv och få bra resultat. Du kan bland annat beställa olika tandblekningskitt som använder sig av olika sorters blekningsgel som innehåller karbamid peroxid. Ett exempel på ett sådant blekningskitt är Beautiful smile. Detta kitt kan du beställa via internet och den innehåller blekningsgelé samt två tandskenor samt en noggrann beskrivning om hur behandlingen ska genomföras. Denna produkt kan du lätt använda hemma och den kräver att du genomför behandlingen sammanlagt i cirka tio till tretio timmar (fem till tjugo timmar med den starkare gelén) beroende på hur missfärgade tänder du har samt om vilken styrka du har på blekningsgelén. Varje behandlingstillfälle tar cirka trettio till sextio minuter om du använder blekningsgelén med styrkan 22 procent. Väljer du i stället den starkare gelén på 35 procent tar varje behandling cirka femton till trettio minuter.

Känner du att Beautiful smiles sätt att bleka tänder inte är något för dig och du vill ha ett enklare sätt att bleka dina tänder så finns det andra valmöjligheters för dig. Du kan bland annat välja att använda dig av Whitening tandkräm. Detta sätt att bleka dina tänder är inte nämnvärt lika effektivt som när du använder dig av blekningsgel, men tandkrämen polerar tänderna och kan ta bort ytliga missfärgningar och kan köpas i de flesta affärer som säljer tandkräm. Önskar du en ökad effekt med ändå inte lika starkt som vid blekning med gel kan du också välja whitening stripes. Detta sätt att bleka tänder går till på så sätt att du applicerar en förpreparerad remsa på tänderna som ofta innehåller citronsyra eller låg peroxidhalt som framförallt bleker utsidan av tänderna. Dessa produkter kan inte bleka missfärgningar inne i tänderna som blekningsgelén kan och effekten blir därför inte lika bra och inte heller lika långvarig.

Ett annat alternativ som kan ge mycket bra effekter och som i grund och botten är samma metod som Beautiful smile men som du gör i samråd med din tandläkare. Detta sätt att bleka tänderna bli till ett mellanting mellan att göra det helt själv och genomför blekningen hos en tandläkare. Denna blekning gör du själv hemma men du får hjälp av tandläkaren att forma de tandskenor du ska använda och du köper också blekningsgelén av tandläkaren. Själva behandlingen genomför du hemma antingen på natten eller på dagen och hela behandlingen tar ca 2-3 veckor och ger bra resultat.

Fördelarna med att bleka tänderna hemma är bland annat att det blir billigare än att genomföra det hos en certifierad person, men behandlingen hemma tar dock mycket längre tid för att uppnå ett likvärdig resultat som om du går till din tandläkare och genomför exempelvis en laserblekning.

Vad är det då som orsakar att tänderna bli missfärgade? De vanligaste orsakerna till att dina tänder blir gula, mörkare och missfärgade är olika saker vi äter och dricker. Det är exempelvis vin, kaffe och te men också snusning och rökning skapar missfärgningar. Olyckor som påverkar tänderna som hårda slag eller liknande kan också gör tänderna fläckiga. Vad många inte vet är också att tänder mörknar med tiden men de flesta missfärgningar kan blekas och du kan få vitare tänder. Vad som dock är viktigt att komma ihåg är att blekning av tänder kan ge biverkningar som du kan undvika genom att följa de råd som följer med blekningsmedlet när du köper det, samt att du bör genomföra en tandundersökning hos tandläkare innan du genomför blekningen eftersom att tandsten och hål i tänderna ger dig ett sämre resultat och hål i tänderna kan också medföra att blekningen ger svåra ilningar i tänderna eller inflammationer när blekningsgelén kommer i kontakt med tandens rötter. En vanligt förekommande biverkning till blekningen är ilningar men dessa är ofta lätta och försvinner ofta snabbt efter behandlingen.