Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Tand blekning


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Tand blekning. Att ha missfärgade tänder är vanligt förekommande men idag finns det flera sätt att få ett bländande vitt leende genom en enkel tandbleknig. Utbudet av möjliga sätt att bleka sina tänder på ökar hela tiden och idag kan du bland annat välja mellan att genomföra en blekning själv, hos en tandläkare, på en skönhetssalong eller bleka tänderna hemma men med hjälp av en tandläkare eller annan utbildad personal.

Att man kan få missfärgade tänder kan bero på flera olika saker, men det vanligaste är våra levnadsvanor. Det vi äter och dricker påverkar våra tänder och kan orsaka att missfärgningar på och i tandemaljen uppstår. Exempelvis kan kaffe, te, Cola och vin orsaka missfärgningar. Snusning och rökning är också starkt påverkande faktorer som orsakar att tänderna blir gula och missfärgade. Vad många inte vet är att alla med tiden får gulare tänder och att en viss färgförändring är normal. En allmänt god munhygien kan dock hjälpa till att förhindra att missfärgning av tänderna sker. Idag har alla en möjlighet att få det där vita leendet som alla vill ha och detta kan ske genom att du genomför en enkel bleking av dina tänder detta eftersom att många olika former av missfärgningar kan blekas.

Via nätet kan du idag köpa en mängd olika produkter och behandlingskitt som ger dig möjlighet att i ditt egna hem genomföra en tandblekning. Du kan själv välja vilken form av blekning du vill göra och beställa den produkt du tror bäst passar dig. De vanligaste produkterna just nu är olika former av blekningsgeléer som du genom två tandskenor applicerar på tänderna och låter verka i upp till en timma i taget. Dessa produkter lovar dig som användare dem upp till sju (och högre) nyanser vitare tänder på en behandlingsperiod. Blekningen genomför du vid flertalet tillfällen och varje behandling kan ta upp till sammanlagt trettio timmar där varje behandlingstillfälle är cirka en timma. Väljer du att köpa ditt blekningskitt hos en tandläkare får du hjälp att forma de tandskenor du ska använda vid blekningen samt att det ofta ingår rådgivning, tandstensputsning och en allmän tandundersökning innan du själv genomför blekningen hemma. Behandlingen tar ungefär lika lång tid som om du använder produkter som du beställt via nätet. Exakt hur lång tid din behandling tar beror helt på vilken grad av missfärgning du har på tänderna.

Genomför du en tandblekning hos en tandläkare eller en skönhetssalong/klinik bör det alltid ingå en tandundersökning innan behandlingen, detta eftersom att tandläkare inte vill genomför blekningen på tänder som är för känsliga eller har hål eftersom att det kan orsaka svårare biverkningar. Många tandläkare erbjuder idag olika former av blekning av tänder och beroende på vilken metod just din tandläkare använder sig av kan du räkna med att blekningen sammanlagt tar cirka en till två timmar att genomföra och ger dig upp till tio nyanser vitare tänder. Att behandlingen går fortare hos en tandläkare än om du genomför den själv beror på att tandläkare och annan utbildad personal får använda starkare blekningsprodukter än du och att de belysa tänderna och gelén med ett speciellt ljus under behandlingen vilket påskyndar blekningsprocessen.

Tar du hand om sina tänder efter behandlingen kan en blekning räcka i många år. Är du rökare kan fortsatt rökning gör att din blekning av tänderna inte håller i närheten lika länge som en icke rökare.

Att genomföra en tandblekning är inget som generellt utgör någon risk men har du känsliga tänder kan det vara i ditt intresse att fråga en tandläkare om råd innan du genomför tandblekningen. Vissa tandblekninsprodukter rekommenderas inte till gravida eller ammande kvinnor, detta eftersom att ingen forskning har genomförts som kan visa på hur graviditeten eller barnet påverkas av en blekning. Andra produkter har ingen form av varning för gravida och ammande är du osäker rådfråga din tandläkare. Tand blekning kan orsaka biverkningar och den vanligaste biverkningen är övergående ilningar. Irriterat och inflammerat tandkött kan också förekomma lika så inflammation i tänder. Många av dessa biverkningar kan undvikas genom att du som konsument genomför en tandundersökning före du bleker dina tänder och tar reda på om du har några hål eller mycket tandsten som kan påverka din blekning. Konstgjorda tänder påverkas inte negativt av en blekning, utan blir blekta till den utgångsfärg de hade när de placerades i munnen.

Vilken form av tand blekning du väljer att genomför beror helt på dig. En blekning hos en tandläkare är dyrare än att genomföra den själv men du får dock tillgång till råd och hjälp under hela processen samt att du får en mycket kortare behandlingstid, resultatet har också en tendens att bli jämnare, än om du genomför behandlingen själv.