Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Missfärgad tand


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Missfärgad tand. Gula tänder, bruna fläckar eller andra missfärgningar på tänder är inte ovanligt men det finns möjlighet för dig som vill, att bleka dina tänder. Idag kan många men inte alla missfärgningar behandlas och det vita Hollywood leendet finns inom räckhåll för de flesta och fler och fler personer använder sig idag av olika former av estetisk tandvård.

Många olika livsmedel och drycker som vi idag inmundigar påverkar våra tänder och tandemaljen och skapa missfärgningar. En tand är uppbyggd av en inre och en yttre del. Det inre lagret är tandbenet eller som det också kallas dentin och utgör en större del av tanden. Innan för tandbenet finns tandens innanmäte där pulpan, nerver och blodkärl finns. Den yttersta delen av tanden är emaljen som skapar ett hölje till de andra delarna av tanden och det är i detta skikt av tanden som de flesta missfärgningar finns. Emaljen är det hårdaste materialet som finns i en mänsklig kropp. Alla människor föds med olika färg på emaljen och din tandnyans förändras också över tid.

Alla missfärgningar som kan uppstå på tänderna går inte alltid att bleka eller ta bort. Vissa missfärgningar är lättare än andra att bleka och generellt brukar man säga att missfärgningar i varma nyanser som brunt, gult och rött oftast är lättar att bleka än missfärgningar i färgtoner som är grå och blå. De vanligaste livsmedel som påverkar tandemaljen och kan skapa missfärgningar på tänderna är vanliga drycker som kaffe, te, vin (rött) och läsk. Andra starkt påverkande faktorer som med säkerhet påverkar tänderna och tandemaljen och skapar missfärgningar är rökning och snusning. Andra faktorer som kan orsaka missfärgade tänder är den allmänna munhygienen, skador och trauman samt mediciner.

Lider du av missfärgade tänder kan du kontakta din tandläkare och be om råd om dina tänder och de missfägningar du har kan blekas eller på annat sätt behandlas. Vill du bleka dina tänder har du många olika alternativ och vilket sätt du väljer beror helt på dig. Vad man dock kan tänka på är att har man känsliga tänder eller svåra missfärgningar kan det vara i ditt intresse att genomföra blekningen i samråda med en tandläkare eller annan utbildad personal som kan hjälpa dig att hitta den rätta behandlingen för just dig.

Idag kan du med missfärgade tänder enkelt hitta och beställa hem olika former av blekningsmedel via internet och själv genomföra tandblekningen i ditt eget hem. Den vanligast förekommande formen av blekning som idag erbjuds på internet är olika former av blekningar där du använder dig av en blekningsgel som innehållande peroxid. Blekningen går till på så sätt att du applicerar gelén på tänderna genom att använda en tandskena som du format efter dina tänder. Denna form av blekning har individuellt lång behandlingstid och beror helt på användarens tänder och vilken form av missfärgning man har. Varje behandlingstillfälle tar cirka en timme och för att få ett bra resultat krävs det att behandlingen upprepas ett antal gånger ibland upp till trettio behandlingstillfällen vilket ger en total behandlingstid på trettio timmar. Vill du ha en kortare behandlingstid kan du köpa ett tandblekningskitt som innehåller en starkare blekningsgel. Numera kan vissa företag erbjuda geler som är starkare än tidigare. Dessa blekningsmedel används i trettio minuter vid varje behandlingstillfälle och den totala behandlingstiden ligger på max femton timmar.

Har du missfärgade tänder och vill du genomföra din tandblekning i samråd med en tandläkare eller någon annan utbildad person kan du kontakta din närmaste tandläkare och be om råd och hjälp. Idag kan du köpa blekningsmedel hos vissa tandläkare men genomföra själva blekningen själv hemma. Det kostar mer än om du själv köper medlet via internet, men du får dock hjälp att forma de tandskenor du använder vid blekningen samt att du får en tandundersökning som ger dig svar på om du har hål i tänderna som behöver lagas innan blekningen samt om dina tänder klarar av en blekning.  Själva blekningen genomförs på samma sätt som om du skulle beställa blekningsmedlet via internet men du har stöd från tandläkare eller annan utbildad personal om behovet skulle finnas.

Vill du inte genomföra blekingen själv eller att du inte vill spendera trettio timmar med att bleka dina tänder kan välja att genomföra blekningen hos en tandläkare, tandläkarklinik eller en skönhetssalong/klinik. Idag erbjuder många tandläkare och skönhetssalonger/kliniker att genomföra blekningar direkt där. Dessa blekningar är snabbare än dem du kan gör hemma och hela behandlingen genomförs vid ett enda tillfälle och tar upp till två timmar att genomföra. Att behandlingen går fortare när den genomförs av utbildad personal beror på att de får använda starkare blekningsmedel än du som privatperson samt att hela processen att bleka tanden går fortare genom att tanden och gelén blir belyst med UV-ljus vilket accelererar hela processen.

Vilken form av blekningsmetod du väljer är helt upp till dig men det kan dock vara i ditt intresse att genomföra en ordentlig tandundersökning innan du genomför blekningen. Detta eftersom att vissa personer med känsliga tänder, karies och liknande kan få biverkningar av behandlingen. En vanligt förekommande biverkning när du bleker missfärgade tänder är tillfälliga och övergående ilningar i tänderna. Hur starka och intensiv dessa ilningar är mycket individuella. Har du känsliga tänder kan du få starkare ilningar samt under längre tid. Andra förekommande biverkningar är irriterat och inflammerat tandkött samt inflammation i tänder.