Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Bleka missfärgad tand


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Bleka missfärgad tand. Lider du av missfärgade tänder är du inte ensam och allt fler personer väljer idag att genomföra estetisk tandvård. Med estetisk tandvård menas den tandvård som man väljer att genomföra för att få vackrare tänder och den är alltid självvald. En av de vanligaste formerna av estetisk tandvård som idag genomförs av allt fler personer är olika former av bleking av missfärgade tänder. Utbudet av produkter som du kan använda för att få vitare tänder växer hela tiden och idag är det mycket vanligt att din tandläkare erbjuder dessa tjänster samt att du kan välja att genomföra blekningen själv i ditt hem, med eller utan stöd från tandläkare.

Ett mycket enkelt sätt att undersöka om vilka produkter du som konsument har att välja mellan är att göra en sökning på nätet. Idag finns det en mängd företag som erbjuder olika behandlingar för dig som vill ha vitare tänder och de ligger i prisklasser som gör att dessa behandlingar ligger i budget för de flesta som vill. Även blekningar hos professionellt utbildat personal hos tandläkare/tandläkarkliniker eller olika skönhetssalonger har också blivit billigare.

Kostnaden för att genomföra en tandblekning hos en tandläkare eller annan utbildad personal ligger i dag mellan cirka 1500- 4000 kronor och du kan genomföra blekningen på två sätt. Detta sätt att bleka tänderna är ett av de dyraste sätten att genomföra en tandblekning, men behandlingen går så mycket fortare än om du skulle genomföra den på egen hand och resultatet kan ses direkt efter behandlingen. Dessa blekningar genomförs direkt på kliniken/salongen och tar cirka en till två timmar att genomföra och kan ge upp till tio eller fler nyanser vitare tänder. Kostnaden för dessa blekningar varierar men ligger ofta på ett par tusen kronor. De största fördelarna med dessa sätt att bleka missfärgade tänder är att hela behandlingen genomförs av utbildad personal och många gånger ingår också konsultation innan behandlingen. Vissa tandläkare erbjuder också förutom konsultationen en fri undersökning av tänderna innan blekning så att hål kan upptäckas. Detta görs för att blekningen kan ge svåra ilningar och inflammationer i tänderna om hål skulle förekomma. Därför rekommenderas du att genomföra en tandundersökning innan en blekning oberoende om du genomför blekningen själv eller i samarbete med en tandläkare. Att denna forma av tandblekning går fortare att genomföra än om du skulle göra den hemma beror på att tandläkaren har tillgång till starkare blekningsmedel än du som privatperson samt att hela blekningsprocessen accelereras genom att tänderna och blekningsmedlet belyses med UV-ljus under behandlingen.

Vill du genomför din blekning i samråd med en tandläkare men önskar ett biligare pris kan du välja att genomföra blekningen genom att köpa blekningsmedlet hos din tandläkare samt få rådgivning och hjälp för att sedan genomföra själv blekningen hemma. Denna forma av blekning tar längre tid att genomföra men ger ofta ett mycket bra resultat. Att behandlingen tar längre tid beror mest på att processen inte kan accelereras med UV-ljuset. Behandlingen går till på så sätt att du själv applicerar blekningsgelén i de individuellt formade tandskenorna du fått av tandläkaren och sedan tar på dem. Varje blekningstillfälle är cirka en timma långt och ska sedan upprepas en gång dagligen tills du uppnått ett tillfredställande resultat. Hur mycket vitare tänder du får beror på vilken form av missfärgning just du har. Sammanlagt kan denna form av blekning av missfärgade tänder ta upp till trettio timmar.

Väljer du att genomföra din tandblekning på egen hand går den till på samma sätt som om du köpte tandblekningsmedlet från din tandläkare. Den största skillnaden är att det inte ingår någon form av rådgivning när du handlar medlet via nätet, samt att du själv får forma dina tandskenor som ska användas vid blekning. Det är mycket viktigt att du får en bra passform på tandskena så att alla tänder kommer i kontakt med blekningsgelén. Behandlingstiden här är också en timma i taget och hela behandlingen kan ta upp till trettio timmar. Nu mera har man också börjat kunna köpa starkare blekningsgelér via nätet och genom att använd sig av dessa blekningsmedel kan behandlingstiden kortas ner till en halvtimmer per tillfälle och hela blekning tar då ca 15 timmar att genomföra.

Dessa sätt att bleka tänderna som beskrivits ovan är några av de bäst fungerande blekingarna, detta på grund av de medlen som används innehåller peroxid som kan tränga in i tandemaljen och blekna missfärgningar på och i tandemaljen vilket ger det bästa resultatet. Det finns också andra former att bleka tänderna med dessa är inte lika effektiva som blekning med peroxid. En av dessa andra sätt att bleka missfärgade tänder är så kallade stripes. Dessa finns både med peroxid och med citronsyra. Stripes är en form av plastremsa som bestrukits med ett tunt lager blekningsmedel som sedan placeras på tandraden och lämnas för att verka. De stripes som använder peroxid fungerar men kan ge mycket varierande resultat beroende på hur bra plastremsan appliceras på tänderna. De stripes som innehåller ett blekningsmedel med citronsyra har en mycket mindre blekningseffekt, detta beror på att dessa remsor endast kan bleka utsidan av tanden och kan inte som peroxiden tränga in i tandemaljen och bleka djupare missfärgningar.