Om Tandblekarna.se

Tandblekarna.se är en sida som innehåller artiklar och information om tandblekning. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att bleka tänderna då du kan läsa om fördelar och nackdelar med att bleka tänderna hos en tandläkare jämfört med att göra en tandblekning själv i hemmet.

>> Säker och billig tandblekning

Beställ tandblekning


>>    Dentaworks på Tandblekning, endast 395 kr, Köp direkt online här

>>    Simplesmile Tandblekning, 395 kr

Beställ tandblekning. Idag ökar utbudet konstant för dig som är intresserad av att bleka dina tänder. Behandlingar som förr kostade mycket pengar och endast kunde erbjudas av tandläkare finns idag tillgängligt för vem som helst att beställa via internet. Utbudet ökar snabbt och numera kan du som konsument välja mellan en mängd olika produkter utefter vad du har för behov.

Du som har missfärgade tänder kan idag genomen en enkel sökning på internet finna flera olika företag som specialiserar sig på att sälja tandblekningsprodukter och beroende på vilken produkt du väljer kan du få olika resultat. En av de vanligast förekommande produkterna är hemmablekningskitt som innehåller blekningsgel och tandskenor som du använder för att bleka dina tänder. Denna form av bleknings metod är mycket enkel att använda och varje behandlingstillfälle tar cirka en timma att genomföra och beroende på hur många nyanser vitare tänder du önskar kan hela behandlingen ta upp till trettio timmar att genomföra. Exempel på dessa produkter är Beautiful Smiles och DentaWorks. Båda dessa produkter kan beställas via internet och ett blekningskitt innehåller två tandskenor och blekningsgel för upp till trettio behandlingar och nyanskartor som du kan använda dig av för att du ska kunna jämföra hur många nyanser ljusare dina tänder har blivit av behandlingen. Med i varje blekningskitt medföljer också en noggrann beskrivning om hur du som användare av produkten ska gå till väga för att få ett så bra resultat som möjligt.

När du använder dig av dessa produkter börjar du alltid med att forma de två tandskenor som medföljer och som måste formas efter användarens tänder för att få ett bra resultat. Detta gör du genom att värma skenorna i varmt vatten i tre till tio sekunder. Tandskenan som är gjord av plast blir nu mjuk och flexibel och kan formas efter dina tänder. Här är det viktigt att komma ihåg att vissa tandskenor kan ta skada om de är placerad i hett vatten för länge. När du placerar skenan mot tänderna är det viktigt att du trycker hårt med fingrarna mot skenans framsida och med tungan på baksidan, låt sedan skenan svalna och hårdna i munnen vilket ger en bra passform. Blir du missnöjd med formningen av skenan kan du alltid börja om från början igen. När du är nöjd med passformen på skenan kan du klippa till längden samt höjden på skenan som bör vara så hög att den slutar där tandkött och tand möts. Nu är du redo att bleka dina tänder. Innan du påbörjar blekningen är det viktigt att du har rena tänder, så borsta alltid tänderna innan du börjar. Applicera sedan blekningsgelen i tandskenan så att varje tand får en droppe och placera skenan i munnen, överflödig gel eller gel som rycks upp så att den kommer i kontakt med tandköttet ska torkas bort. Bär tandskenorna i ca en timma (tiden beror på hur stark blekningsgel du använder) per gång och återupprepa behandlingen dagligen tills du får det önskade resultatet. Det är mycket viktigt att du som använder dig av dessa produkter genomför blekningen utifrån den medföljande beskrivningen eftersom att det kan hjälpa dig att undvika biverkningar som ilningar i tänderna och irritation i tandköttet.

Andra former av blekningspreparat som kan inhandlas via internet är Whitening Strips, tandvitning samt Whitening Tandkräm. Dessa produkter är sällan lika effektiva som de blekningskitt där du använder sig av blekningsgel som innehåller peroxid. Detta beror på att missfärgningar som finns inne i tandens emalj endast kan blekas genom att använda sig av peroxid. Whitening Stripes är en form av tunn flexibel plastremsa som du placerar på tänderna. Remsan är belagd med en låg haltig peroxidgel, denna form av blekning kan ofta ge ett ojämnt resultat, men är mycket lätta att använda. Tandvitning är ett sätt att bleka tänder på som påminner om Whitening Stripes men som inte innehåller peroxid. I dessa produkter är det ofta citronsyra som fungerar som den blekande ingrediensen. Dessa produkter är inte lika effektiva som produkter som innehåller peroxid, detta beror på att citronsyra inte har förmågan att tränga in och bleka missfärgningar inne i tandemaljen vilket peroxiden kan.. Whitening tandkräm är en produkt som idag är mycket vanlig och kan köpas på de flesta affärer som säljer tandkräm. Dessa tandkrämer har alla en polerande effekt som behandlar tandemaljens yta och kan ta bort ytliga missfärgningar på tänderna.

Är du osäker på vilken form av blekning som passar dig bäst kan det vara i ditt intresse att kontakta en tandläkare för att få råd. Du kan också undvika risken för olika sorters biverkningar som kan uppstå efter att du blekt dina tänder med peroxid genom att genomföra en tandundersökning hos din tandläkare och få tillfälle att laga hål och genomföra en tandstensskrapning innan behandlingen.